«Новий тренд медіа — посилення впливу регіональних телеканалів»

23 травня відбувся круглий стіл на тему “Роль регіональних телеканалів в розбудові громадянського суспільства місцевої громади”.

В заході взяли участь:

  • Олексій Зіневич, керівник телеканалу “Погляд”, засновник інформаційної агенції “Погляд”, (м. Ірпінь), громадський діяч
  • Денис Богуш, керівник телеканалу “Крокус” (м. Біла Церква), медіаексперт
  • Сергій Мамаєв, медіаексперт, керівник проекту “Право на владу”, 1+1
  • Андрій Богданович, заслужений журналіст України, редактор проекту “Право на владу”, 1+1
  • Людмила Ольховська, Голова правління українського журналістського фонду, заслужений журналіст України

Олексій Зіневич на круглому столі на тему «Роль регіональних телеканалів в розбудові громадянського суспільства місцевої громади»

Місія регіонального телебачення — стати четвертою владою в демократичному суспільстві. Це обговорювали на круглому столі, що відбувся у приміщенні Національної Спілки Журналістів України.

Телеканали “Погляд” і “Крокус” були презентовані їх очільниками, після чого дискусія велась в контексті трьох тем: можливості децентралізації, контроль влади місцевими ЗМІ і місцевий патріотизм.

Керівники регіональних телеканалів та провідні медіаексперти розповідали про значення регіональних телеканалів у розбудові громадянського суспільства та місцевої громади.

Так, керівник телеканалу “Крокус” Денис Богуш зауважив, що лише місцеві ЗМІ знають і висвітлюють проблематику регіону, яку повною мірою не висвітлюють національні медіа.

Читайте ще:   Активісти Приірпіння та місцеві депутати сіли повернутися до питань бездіяльності прокуратури

Медіаексперт Сергій Мамаєв продовжив міркування і зазначив: «Регіональне телебачення дивляться, бо глядач хоче бачити, що відбувається у сусідньому дворі».

Сергій Мамаєв на круглому столі на тему «Роль регіональних телеканалів в розбудові громадянського суспільства місцевої громади»

На думку засновника інформаційної агенції “Погляд” Олексія Зіневича, головна місія регіональних телеканалів каналів – розвиток громадянського суспільства, підвищення обізнаності та компетентності громадян у соціально-економічній і політичній сфері, зростання їх впевненості у власній можливості впливати на регулювання й управління ресурсами громади.

В ході дискусії спікерів об’єднала думка, що регіональне телебачення має бути джерелом неупередженої та об’єктивної інформації про події в регіоні, про діяльність місцевої влади.

На переконання Дениса Богуша, телеканал повинен бути “гострим” і тримати в напрузі місцеву владу для запобігання корупції.

Про це сказав і Олексій Зіневич: “Важливо, щоб регіональні телеканали висвітлювали гострі та важливі для суспільства теми, які провладні ЗМІ, як правило, не беруть до уваги”.

Також у ході зустрічі експертів була відзначена важливість регіональних ЗМІ у вихованні свідомої патріотичної місцевої громади, яка здатна впливати на суспільно-політичні процеси в своєму регіоні.

Читайте ще:   Філософія електромобільності Олексія Зіневича: «Електромобілі — це майбутнє, і воно настане дуже швидко»

Круглий стіл на тему «Роль регіональних телеканалів в розбудові громадянського суспільства місцевої громади»

Медіаексперт Андрій Богданович зауважив, що новий тренд медіа — посилення впливу регіональних телеканалів. Навів приклад США, де важливу роль у формуванні громадської думки відіграють саме місцеві телеканали, а не національні. Ця тенденція вже поширюється і в Україні.

Підсумовуючи, спікери зазначили, нині регіональні телеканали повинні об’єктивно висвітлювати усі події в регіоні. Місцеве телебачення має стати інструментом контролю за діяльністю місцевої влади та практики участі активних громадян в цьому процесі.

Інформаційна агенція «Погляд»

Ідея виникнення ІА «Погляд»

Телеканал «Погляд»

Місія телеканалу «Погляд»

Команда телеканалу «Погляд»

Цільова уадиторія ІА «Погляд»

Медійний фокус телеканалу «Погляд»

Програми власного виробництва телеканалу «Погляд»

Контент телеканалу «Погляд»

Партнери ІА «Погляд»

Контакти інформаційної агенції «Погляд»

Опубліковано в категорії: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *