Тренінг для регіональних журналістів від Медіашколи ІА «Погляд»

Медіатренінг для регіональних журналістів Київщини від Медіашколи інформаційної агенції “Погляд. Київ, 31 січня 2019. Фото Сергія Мамаєва

Одноденний медіатренінг для регіональних журналістів Київської області «Створення регіональних новин: інфопривід, заголовок, базис онлайн-журналістики» організувала 31 січня 2019 року Медіашкола інформаційної агенції «Погляд».

медіатренери Андрій Богданович та Сергій Мамаєв. Фото Юлії Гапон

Практичний тренінг з мультимедійної журналістики охопив такі теми у викладі медіатренерів Сергія Мамаєва та Андрія Богдановича:

  • критерії новин на практиці;
  • жанри журналістики та визначення головних сюжетних ліній і ракурсів історій;
  • специфіка роботи онлайн-ЗМІ;
  • мультимедіа в онлайн-матеріалах;
  • мобільні технології та стріми з місця події;
  • цифрові засоби в підготовці онлайн-контенту.
медіатренер Андрій Богданович розповідає про п’ять основних типів телевізійних кадрів. Фото Сергія Мамаєва

Під час навчання учасники тренінгу разом з медіатренером Сергієм Бондаренко взяли участь у відпрацюванні навичок створення якісних креативних заголовків.

топ 10 порад для створення якісного та креативного заголовку новини від тренера Сергія Бондаренка. Фото Наталії Зіневич

]Завершив навчання майстер-клас тренерки Наталії Зіневич присвячений користуванню інструментами взаємодії з аудиторією регіонального ЗМІ на платформі соцмережі Фейсбук.

тренери медіатренінгу для регіональних журналістів Сергій Бондаренко, Андрій Богданович, Наталія Зіневич, Сергій Мамаєв. Фото Олексія Москаленка

Впродовж шести академічних годин учасники тренінгу мали змогу опанувати теми: організації редакційного процесу під час підготовки місцевих новин; використання мобільних та онлайн-інструментів у журналістській практиці; використання ресурсу соціальних мереж в інформаційій журналістиці; можливості міжрегіональної співпраці.

Впродовж 2019 року Медіашкола ІА Погляд планує організацію низки заходів з неформальної освіти для журналістів і громадських активістів, спрямовану на системний розвиток професійної спроможності представників регіональних ЗМІ та громадської журналістики в Україні і на Київщині зокрема.

Довідка:

Медіашкола інформаційної агенції «Погляд» була створена влітку 2018 року за підримки «Громадської ініціативи Олексія Зіневича» і є першою на Київщині регіональною платформою неформальної освіти в сфері сучасних медіа. В рамках проекту плануються професійні курси, тренінги від провідних медіа-тренерів та майстер-класи фахівців індустрії медіа.

Читайте ще:   «Громада Ірпеня згуртувалась, щоб зупинити перетворення міста у бетонне гетто»
Опубліковано в категорії: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *