Беззаконня в Київській області: проблемне поле та шляхи вирішення

12 вересня 2018 р. в інформаційній агенції «Укрінформ» відбувся круглий стіл, присвячений питанням бездіяльності прокуратури Київської області у Приірпінні.

Круглий стіл присвячений питанням бездіяльності прокуратури Київської області у Приірпінні, в інформаційній агенції «Укрінформ»

Активісти закликають керівництво прокуратури Київської області взяти на особливий контроль усі кримінальні провадження, пов’язані з Ірпінським регіоном Київської області.

Про це на круглому столі в Укрінформі заявив правник Сергій Гапон.
“Ми вимагаємо в першу чергу від прокурора Київської області взяти на особливий контроль всі кримінальні провадження, порушені його попередником, а також зареєстровані за ініціативою громадськості (пов’язані з Приірпінням – ред.) — це і незаконна забудова земель ДСО, і незаконна забудова земель заплави, розкрадання бюджетних коштів, передача через схему уникнення конкурсної процедури земельних ділянок потрібним особам, незаконне зарахування пайової участі тощо”, — сказав він.

Він поінформував, що найближчим часом активісти направлять офіційне звернення щодо цих питань до прокуратури Київської області, Генпрокуратури і МВС з закликом повернути ситуацію в Приірпінні у правове поле.

Окремо учасники круглого столу обговорили проблеми у взаємодії з правоохоронними органами на Київщині, зокрема і прокуратурою Київської області.

Читайте ще:   Олексій Зіневич йде на вибори: хочу зберегти те найкраще, за що ми любимо Ірпінь

Круглий стіл присвячений питанням бездіяльності прокуратури Київської області у Приірпінні, в інформаційній агенції «Укрінформ»

Як повідомляв Укрінформ, з 2015 року громадськість звинувачує місцеву владу в незаконній забудові Приірпіння, а також знищенні лісів та зелених насаджень.

Було порушено кримінальні справи проти мерів Бучі Анатолія Федорука та Ірпеня Володимира Карплюка стосовно притягнення їх до відповідальності за рішення щодо забудови лісів. Зокрема, йдеться про незаконне розпаювання “бучанського Межигір’я”, виведення з державного лісового фонду Ірпінською міською радою 15 гектарів лісу і незаконної зміни цільового призначення.
Громадськість неодноразово виступала проти незаконної забудови, люди вимагали припинити протиправне розпаювання лісових угідь та корупційні схеми в Ірпінському районі Київської області та прискорити розгляд кримінальних справ у цих питаннях.

У серпні 2016 року від виконання службових обов’язків було відсторонено начальника Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Ільяса Рамазанова. Також був відсторонений його заступник Альберт Шаповалов і ще один прокурор – Сергій Шубчик.

Джерело: www.ukrinform.ua

Опубліковано в категорії: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *