Експерти шукають раціональні шляхи розв’язання проблеми хаотичної забудови передмістя столиці

14 травня в приміщенні готелю “Конференц Холл Ірпінь” відбулось засідання круглого столу на тему “Генеральний план: шляхи розвитку м. Ірпінь”. Обговорення пройшло в експертному колі та за участі активних жителів – лідерів громадської думки м. Ірпінь.

Метою заходу, організованого “Громадською ініціативою Олексія Зіневича”, став пошук раціональних шляхів розв’язання проблеми хаотичної забудови, через яку порушується екосистема Київської області, знищуються її останні рекреаційні зони. “Ситуація в регіоні загострюється через соціальне напруження серед мешканців міста, що стрімко забудовується житловими багатоповерховими будівлями без урахування навантаження на інфраструктуру та існуючі комунікації, – зазначив О. Зіневич, – тому нам варто створити платформу для комунікацій усіх зацікавлених сторін з метою досягнення консенсусу в інтересах громади”.

У заході взяли участь представники “Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст “Діпромісто”, аеропорту “Антонов”, представники містобудівної галузі та юриспруденції, представники Ірпінської міської ради, Ірпінського міжрайонного управління водного господарства та громадські активісти.

Як зазначив представник ДП “Діпромісто” В. Муха: “В руках аудиторії, що тут зібралась та профільних спеціалістів, які мають пряме відношення до Генплану, до його розробки та контролю є дієвий механізм вирішення ситуації”.

Читайте ще:   Завершено встановлення системи відеонагляду в інфекційному відділенні

У ході заходу учасники проаналізували поточний стан забудови з точки зору його відповідності до існуючого генплану та окреслили альтернативні шляхи подальшого розвитку містобудування.

За результатами круглого столу було вирішено провести відкриті загальноміські громадські слухання з метою врахування думки громади в роботі міськради над оновленням Генерального плану.

Генеральний план: шляхи розвитку м. Ірпінь

Пріорітети у роботі міської влади Ірпеня

Ключові проблеми міста Ірпінь

Порушення містобудівних умов в Ірпені

Ірпінь на порозі енергетичної кризи

Населення Ірпеня за 2015-2018 роки зросло вдвічі

Розвиток інфраструктури Ірпеня

За 10 років в Приірпінні знищено 900 га лісу

Ірпінь наближається до екологічної катастрофи

Яким ви бачите розвиток Ірпеня, діаграма

Шляхи розвитку Ірпеня

Дослідження фокус груп щодо розвитку Ірпеня, діаграма

Давайте об'єднуватися для позитивних змін в розвитку Ірпеня!

Проведення громадських слухань в Ірпені

Опубліковано в категорії: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *