Активісти Приірпіння заявляють про ігнорування інтересів громади місцевою владою і про бездіяльність правоохоронних органів у регіоні.

Сергій Гапон на прес-конференції в УНІАН

22 червня 2018 р. відбулась прес-конференція, організована активістами Приірпіння. Участь в заході взяли також представники мешканців с. Стоянка Іван Похвалін та  ЖК «Rich Таун» Володимир Позинич, представник ініціативної групи «заплавних земель міста Ірпінь» Тетяна Зубрієнко та інші.

У ході заходу присутні розповіли про кричущі факти порушення Закону в регіоні, зокрема — знищення зелених зон в регіоні через численні будівництва житлових комплексів, які здійснюються з порушенням Генерального плану, будівельних норм та без врахування думки місцевих мешканців.

Особливо болючим питанням для місцевих жителів є тотальна вирубка дерев та незаконні роботи на заплавних землях річок Ірпінь та Буча.

Окремою серйозною проблемою в Приірпінні є нерозвинена інфраструктура. Кількість дитячих садків, шкіл та інших соціальних об’єктів не змінилась з 2014 року, в той час як житла збудовано більше 1 млн кв. м.

За словами правника Сергія Гапона, активісти Приірпіння вирішили об’єднатися в громадський рух, щоб протистояти свавіллю місцевих чиновників, які ведуть себе безвідповідально, а правоохоронці відповідним чином не реагують.

Читайте ще:   ІА "Погляд" переїжджає в нову простору студію

Основна вимога громади до Генерального прокурора — припинити беззаконня, яке панує.
«В мене надія, що цю прес-конференцію побачать Президент та Генеральний прокурор, — зазначив під час свого виступу заступник голови Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ВГО СООУ «Народна Рада» Володимир Бороденко. — Я сподіваюся, що в 2014 -му був крайній майдан, що люди, які тоді перед нами взяли зобов’язання, і зараз є владою, почують нас».
Як зазначили учасники прес-конференції, мета заходу: привернути увагу генпрокурора і широкого загалу до беззаконня в Приірпінні.

Учасники сформували вимоги в зверненні-листі, який направили в Генеральну прокуратуру України, а також в Ірпінську міську раду

Так, у вимогах йдеться про створення робочої групи для вивчення ситуації в Приірпінні, вжиття заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, усунення негативних наслідків діяльності винних осіб, контролю за діяльністю співробітників поліції і працівників прокуратури.
Активісти вимагають прийняти законне остаточне рішення у кримінальних впровадженнях в рамках яких оголошені підозри членам команди мера Ірпеня; зупинити всі незаконні роботи на заплавних землях річок Ірпінь та Буча; вивчити матеріали кримінальних проваджень за всіма фактами звернень жителів Приірпіння.

Читайте ще:   Олексій Зіневич підбив підсумки виборів у "Актуальному інтерв'ю"

Також серед вимог, зокрема, вивчити всі рішення Ірпінської міської ради, прийняті депутатами VII скликання, і дати правову оцінку щодо тих, які стосуються вилучення земель із постійного користування санаторно-курортних установ; вивчити ситуацію щодо невиконання зобов’язань забудовником перед інвесторами низки нових житлових комплексів; притягнути до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті активістів і т. д

Джерело: obozrevatel.com

Опубліковано в категорії: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *