Фейкові громадські слухання. Що робити?

Влада Ірпеня зробила все, щоб ірпінці не взяли участь у обговоренні нового генерального плану нашого міста. Повідомлення про громадські збори було розміщено на сайті міської ради вчора о 22 годині, а вже сьогодні вони намагатимуться поставити крапку в обговоренні найважливішого документу, за яким розвиватиметься місто наступних п’ять років. Повної версії проекту генерального плану на сайті міської ради наразі немає. Крім того, ми отримали інформацію, що на захід зганятимуть бюджетників з метою імітації підтримки пропозицій забудовників.

Які висновки нам, активним представникам громади, треба зробити:

  1. Ми всі повинні розуміти, що оголошені 30 листопада на 14:00 збори в Ірпінській міській раді громадськими слуханнями не є. Влада грубо порушила процедуру, тому це будуть просто чергові збори щодо генплану. Важливо піти отримати документи щодо розвитку кожного кварталу і почути, що саме вони хочуть змінити в плані розвитку нашого міста.
  2. Зверніть увагу, що реєструвати учасників зборів починають о 13:00. Тож треба прийти з паспортом на 13:00, щоб не пізніше 13:30 зареєструватися, як учасник зборів. Ми знаємо, як ці махінатори вміють створювати незручності, щоб заткнути рота громаді Ірпеня. Не дозвольте це зробити!
  3. Ви всі знаєте, що майже в кожному кварталі Ірпеня були проведені реальні громадські слухання або обговорення стосовно розвитку вашого кварталу – візьміть ці документи з собою в двох примірниках. Перший потрібно зареєструвати через ЦНАП, повторно подавши на ім’я міського голови. Другий тримайте при собі – ці документи важливо показати та озвучити на зборах.
Читайте ще:   Київська агломерація: «гра престолів» у передмісті столиці

І головне: поширте цю інформацію по всіх можливих пабліках та Viber-чатах, щоб на 13:00 прийшов кожен, хто може. Розумію, що це буде в розпал робочого дня в п’ятницю – саме на це і був їхній розрахунок.

Таємно проголосувати генеральний план Ірпеня — без обговорення та оприлюднення документу – більше у них не вийде. Адже закони України зобов’язують спочатку показати це все нам, та врахувати у генеральному плані думку мешканців міста.

Опубліковано в категорії: Блог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *