Замість школи збудували незаконний ЖК, з дорогою за 35 млн. грн. бюджетних коштів.

Нові обличчя на чолі з Карплюком публічно обманули громаду і набивають свої кишені.

Замість школи збудували незаконний ЖК, з дорогою за 35 млн. грн. бюджетних коштів. Нові обличчя на чолі з Карплюком публічно обманули громаду і набивають свої кишені.Вчора виконком Ірпінської міської ради, затвердив виділення 35 мільйонів гривень бюджетних коштів на проект "набережної" в районі заплави від вулиці Підгірної до розв'язки біля водоканалу.Хочу повідомити громаду, що це де-факто спроба підвести дорогу до незаконного ЖК який вже будується на заплаві, та ті що планують збудувати на заплаві. 35 мільйонів це велика сума, якої достатньо для побудови великого дитячого садочку, яких так не вистачає в Ірпені.Чому будівництво на заплаві є незаконним:1. Земельна ділянка знаходиться за межами міста, Ірпінська міська рада не має права надавати дозволи на забудову, розширення меж це компетенція Верховної Ради України.2. Земельна ділянка знаходиться на меліорованих землях, дозвіл на списання меліоративної системи надає Кабінет Міністрів.3. Земельні ділянки мали сільськогосподарське призначення, наразі діє мораторій на зміну цільового призначення.Які ризики пов"язані з забудовою заплави:- ризик затоплення під час екстремальних опадів, яких стає все більше з кожним роком, зокрема в разі блокування точок скидання ґрунтових вод з більш високих ділянок;- скидання технічних вод і та продуктів забруднення у ґрунтові води та в річку;- зміна умов дренування, руйнування осушувальних каналів – ризик підтоплення вже всієї ділянки, яку вони обслуговували;- “слабкі” ґрунти, які мають погані несучі властивості, ризики будівництва багатоповерхових будинків на торфовищах;- осушення торфів – великий ризик пожеж, а відтак – ризик і для мешканців нових масивів;- вилучення торфу та заміщення його побутовим і промисловим сміттям – екологічна загроза, зокрема, забруднення ґрунтового середовища і ґрунтових вод;

Опубліковано Зіневич Олексій Четвер, 25 квітня 2019 р.

Вчора виконком Ірпінської міської ради, затвердив виділення 35 мільйонів гривень бюджетних коштів на проект “набережної” в районі заплави від вулиці Підгірної до розв’язки біля водоканалу.
Хочу повідомити громаду, що це де-факто спроба підвести дорогу до незаконного ЖК який вже будується на заплаві, та ті що планують збудувати на заплаві. 35 мільйонів це велика сума, якої достатньо для побудови великого дитячого садочку, яких так не вистачає в Ірпені.

Читайте ще:   Як громадам досягати перемог. Приклад опозиції Ірпеня для інших українських міст

Чому будівництво на заплаві є незаконним:

  1. Земельна ділянка знаходиться за межами міста, Ірпінська міська рада не має права надавати дозволи на забудову, розширення меж це компетенція Верховної Ради України.
  2. Земельна ділянка знаходиться на меліорованих землях, дозвіл на списання меліоративної системи надає Кабінет Міністрів.
  3. Земельні ділянки мали сільськогосподарське призначення, наразі діє мораторій на зміну цільового призначення.

Які ризики пов”язані з забудовою заплави:

  • ризик затоплення під час екстремальних опадів, яких стає все більше з кожним роком, зокрема в разі блокування точок скидання ґрунтових вод з більш високих ділянок;
  • скидання технічних вод і та продуктів забруднення у ґрунтові води та в річку;
  • зміна умов дренування, руйнування осушувальних каналів – ризик підтоплення вже всієї ділянки, яку вони обслуговували;
  • “слабкі” ґрунти, які мають погані несучі властивості, ризики будівництва багатоповерхових будинків на торфовищах;
  • осушення торфів – великий ризик пожеж, а відтак – ризик і для мешканців нових масивів;
  • вилучення торфу та заміщення його побутовим і промисловим сміттям – екологічна загроза, зокрема, забруднення ґрунтового середовища і ґрунтових вод.
Читайте ще:   Ірпінь - бетонне гетто: Між «спальником» Києва і бандитським Гарлемом
Опубліковано в категорії: Блог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *