В ДАБІ розпочались кадрові чистки: ключові фігуранти причетні до незаконної забудови Ірпеня

На офіційній сторінці Державної архітектурно-будівельної інспекції з’явилась інформація про те, що в.о. голови цієї структури Олена Костенко з 30 січня відсторонила від виконання посадових обов’язків шістьох скандальних чиновників, які підозрюються в корупції. Серед них:

  • директор Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду Олександр Строкач 
  • головний інспектор будівельного нагляду відділу методології та нагляду за видачею дозволів на виконання будівельних робіт Департаменту дозвільних процедур Тимошенко С.А. 
  • головний інспектор будівельного нагляду відділу методології та нагляду за видачей дозволів на виконання будівельних робіт Департаменту дозвільних процедур Денісовцев М.В
  • директор Департаменту нормативно-правового забезпечення Шевченко С.В.
  • начальника відділу методології ведення та адміністрування єдиного реєстру Цибульський М.Г .
  • директор Департаменту дозвільних процедур Ярослав Старущенко.

Зокрема, Олександра Строкача ЗМІ неодноразово підозрювали в причетності до корупційних схем з видачі будівельних ліцензій, це підтвердили обшуки прокуратури, що пройшли в ДАБІ в січні 2020-го року. Також Строкач та інший, не менш значимий фігурант дисциплінарного провадження Ярослав Старущенко не побачили порушень у хаотичній забудові Приірпіння. 

Читайте ще:   Корупційні схеми органів архітектурно-будівельного контролю на прикладі міста Ірпінь

Громадський діяч Олексій Зіневич в нещодавньому матеріалі “Корупційні схеми органів архітектурно-будівельного контролю на прикладі міста Ірпінь”  зазначав, що колишній підопічний Старущенка Ярослав Комишан, що очолив у 2016 році Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю Ірпінської міської ради, підтримував корупційну схему отримання дозвільних документів на забудову Ірпеня та стежив, щоб забудовники вчасно сплачували “кошти нагору”. 


Прізвища Строкача та Старущенка також фігурували в депутатському зверненні народного депутата Олександра Горобця до міністерки розвитку громад та територій Альони Бабак. У своєму зверненні нардеп зазначав, що керівництво ДАБІ в Київській області системно ігнорувало порушення у вимогах містобудівного законодавства та видачі дозвільних документів. Наслідком стало поширення в місті будівельних афер, жертвами яких стали понад 1500 сімей. Та їхня кількість може збільшитись, адже в місті і досі тривають незаконні забудови, зокрема, на заплаві річки Ірпінь, ділянки під яким знаходяться за межами міста та вже неодноразово були арештовані. Олександр Горобець у зверненні вказує, що незважаючи на численні звернення мешканців міста, в тому числі стосовно інших об’єктів незаконного будівництва, ДАБІ на порушення не реагує. 

Читайте ще:   Понад пів мільйона гривень на ремонт інфекційного відділення ірпінської лікарні від компанії Бест

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *