Хронологія подій на заплаві

Отже, розповім докладно що саме відбулось вчора на заплаві.
Поки вся країна сиділа на карантині ,орки купили чергове незаконне судове рішення.

Прикриваючись ним приїхали о 6 ранку, відтерли активістів та вкрали вагон, авто Лаврентія та намети протестувальників. Нагадаю, люди по черзі чергували там 75 днів.
Ввечері вийшли обурені місцеві мешканці близько двох сотен, їх зустрів новий паркан аж під дорогу, титушки у бронежилетах та поліція.

Хто не у курсі, про що йдеться, коротко переповім:
У 2016 році ділки Карплюк, Оверко, та ще один Таракан видумали наступну тему: скупили сільськогосподарські паї на заплаві річки Ірпінь за безцінь по 100-150$ за сотку. На цих землях вони вирішили збудувати великий мікрорайон на 520 тисяч квадратних метрів. Щоб Ви зрозуміли на скільки це багато повідомлю, весь старий Ірпінь десь 800 000 квадратів, ще 1500 000 набудували за 5 останніх років.

З самого початку вони знали що ці землі не призначені для забудови, це заплава річки, торфовища, зона підтоплення, меліаровані землі, а найголовніше це земля за межами Ірпеня, бо межа проходить по канаві.

Для здійснення своїх злочинних намірів махляри роблять наступне:

Читайте ще:   Громада зібралась, щоб розглянути альтернативний план розвитку м. Ірпінь

1. Розробляють детальний план території, який є підставою для зміни цільового призначення по землі. Зараз справа у суді.

2. Замовляють за приватні кошти новий генплан Ірпеня, у якому відносять ці землі до земель забудови, приймають цей генплан з усіма можливими порушеннями. Зараз справа у суді.

3. Заднім числом видають собі містобудівні умови на 76 багатоповерхівок (підписує ірпінський архітектор Сапон). Містобудівні скасовано ДАБІ.

4. Заліплюють все місто бордами “Тут буде школа”, прокуратура накладає 2 арешти на землю.

5. Починають забудову без жодного дозволу, експертизи, погодження. Є акт ДАБІ.

6. Купують дозвіл ДАБІ, я припускаю що мінімальна сума за дозвіл виходячи з існуючих розцінок 2×520 000= 1040 000$.

7. Прокуратура накладає арешт. Ділки корумпують Каська (колишнього зама генпрокурора), той забирає справу у ГПУ і зливає, за тиждень суд знімає арешт.

8. Розкручують нову інформацію про школу у іншому місці на заплаві. Паралельно вкладають понад 100 мільйонів гривень з бюджету у облаштування набережної, їм треба картинка залучати лохів у їх піраміду.

9. Громаді вривається терпець на це дивитись, активісти починають блокувати забудову.

Чому будівництво не стало та не стане законним:

Читайте ще:   Активісти Приірпіння заявляють про ігнорування інтересів громади місцевою владою і про бездіяльність правоохоронних органів у регіоні.

Бо порушено було все, що могло бути порушено. Бо зміна меж це виключна компетенція Верховної ради.

Чому для Ірпеня додаткових 30 тисяч жителів це катастрофа? Бо Ірпінь мав 37 000 мешканців ще 8 років тому, а зараз їх понад 100 000, стара інфраструктура не витримує, нову ніхто не будує належними темпами. Ми стоїмо у пробках зранку, п’ємо брудну воду, у нас вимикають електрику, не вистачає потужностей каналізації, медицина у жалюгідному стані, немає шкіл та садків.

З такими темпами забудови Ірпінь перетворюється на консервну банку, а про комфортне життя можна забути. Ліс вже дорубують, взялись за річку.

Жадібність та цинізм цих негідників вражає, заради власної наживи вони готові переступати закон, погіршити якість життя ста тисячам жителів міста, знищити екосистему річки, та перетворити регіон на гетто. Чому? Бо вони тут не живуть, їх діти тут не навчаються та не лікуються, не п’ють водоканальну воду, їх цікавить тільки власна нажива.

Чи дадуть їм люди це зробити? Впевнений що ні!
Ми ініціюємо створення штабу спротиву цій ганебній забудові та закликаємо людей приєднатись до захисту свого міста!

Допис Олексія Зіневича в мережі facebook

Читайте ще:   В ДАБІ розпочались кадрові чистки: ключові фігуранти причетні до незаконної забудови Ірпеня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *